Продовження дозволів на рекламу та вивіски

Продовження дозволу на рекламу

Пропонуємо виконати всі роботи з продовження дозволу на рекламу або вивіску під ключ.

Для продовження необхідно:

> Надіслати сканкопію або фото всіх сторінок дозволу на електронну пошту info@ukrsigns.com або в телеграм чи вайбер на номер 050 411 35 45, для того, щоб переконатися, що ваша конструкція відповідає вимогам чинного законодавства і дозвіл можна продовжити в існуючому вигляді

> Передати довіреність та оригінал дозволу

> Підписати акт звірки із КП «Київреклама». Якщо ваша вивіска розташована на комунальній будівлі, має бути відсутня заборгованість з оплати.

До закінчення терміну дії дозволу має залишатись не менше півтора місяця.

Термін виконання – до 30 днів. Все буде залежати від того, як швидко КМДА видасть розпорядження.

Вартість робіт – 7 500 грн без ПДВ

Можливо буде потрібна додаткова оплата власнику (балансоутримувачу) будівлі за продовження погодження, якщо будівля у комунальній власності. У різних районах Києва по-різному. В середньому це 1500-2500 грн із ПДВ.

Уточнити будь-які додаткові запитання можна за телефоном 050 411 35 45.

Зазвичай дозвіл видається на п’ять років з можливістю продовження. Процедуру продовження необхідно розпочинати не менш як за півтора місяці до закінчення строку дії дозволу, оскільки згідно з вимогами Порядку потрібно підготувати низку документів. Серед них висновок про відповідність встановленого рекламного засобу вимогам безпеки та лист-узгодження власника місця розміщення рекламного засобу. Крім того, має бути відсутня заборгованість з оплати за користування місцями, що перебувають у комунальній власності, якщо договір на їх користування укладався з КП «Київреклама». Не менше ніж за місяць повний пакет документів має бути поданий на продовження адміністратору центру надання адміністративних послуг. Якщо до закінчення терміну дозволу залишилося менше місяця, то його, на жаль, не продовжити, необхідно починати оформлення дозволу на розміщення рекламного засобу заново.

Як продовжити дозвіл на рекламу

У Києві термін дії дозволу на рекламу продовжується на підставі заяви, яка подається адміністратору ЦНАПу у довільній формі не пізніше ніж за один місяць і не раніше ніж за шість місяців до закінчення терміну дії разом із оригіналом виданого дозволу. До заяви необхідно надати:

  • висновок про відповідність встановленого рекламного засобу вимогам безпеки його розміщення та використання (протягом терміну, на який продовжується дозвіл), до якого додається засвідчена належним чином копія ліцензії або кваліфікаційного сертифіката розробника, що підтверджує право останнього виконувати такі послуги (роботи) та надавати висновки;
  • оригінал листа-погодження від власника (балансоутримувача) місця розміщення рекламного засобу або уповноваженої ним особи про відсутність заперечення на розміщення рекламного засобу на строк продовження дії дозволу, виданий балансоутримувачем не пізніше ніж за місяць до звернення із заявою про продовження строку дії дозволу;
  • документ, що підтверджує стан розрахунків розповсюджувача зовнішньої реклами за договором на право тимчасового користування місцями, що перебувають у комунальній власності.

Робочий орган протягом п’яти робочих днів з дня отримання заяви та документів до неї від адміністратора розглядає їх та надає до КМДА проект розпорядження для ухвалення відповідного рішення. Продовження строку дії дозволу на рекламу допускається за умови відповідності розташування та типу рекламного засобу вимогам Правил розміщення рекламних засобів у м. Києві, зонування розміщення рекламних засобів у м. Києві та класифікатора типових рекламних засобів, затверджених рішенням Київської міської ради від 20 квітня 2017 року N 223/2445.

КМДА протягом п’яти робочих днів з дати отримання від Робочого органу проекту, розглядає його та приймає рішення про продовження строку дії дозволу або про відмову у його продовженні.

Робочий орган протягом п’яти робочих днів з дати видання розпорядження КМДА вносить зміни до дозволів, які мають бути підписані керівником Робочого органу, скріплені його печаткою, та передає його адміністратору для видачі заявнику.

Продовження терміну дії дозволу (відмова у його продовженні) фіксується в журналі реєстрації адміністратора та в журналі реєстрації Робочого органу.

Перший екземпляр дозволу видається адміністратором заявнику після надання з його боку підписаної додаткової угоди до договору на право тимчасового користування місцем, другий екземпляр дозволу залишається у Робочому органі.

Відмова у продовженні терміну дії дозволу на рекламу може бути оскаржена у порядку, встановленому законодавством.

У разі прострочення строків подачі заяви на продовження строку дії дозволу, невідповідності типу рекламного засобу, місця його розташування технологічній (конструктивній) схемі рекламного засобу та/або виданому дозволу, розповсюджувач зовнішньої реклами оформляє новий дозвіл згідно з вимогами Порядку.